Det skal blive lettere at administrere husordenerne i Møllevænget & Storgaarden

Det skal blive lettere at forstå og administrere husordenerne i Møllevænget & Storgaarden

09.11.2023

Den 8. november var der kursus for alle afdelingsbestyrelser i Møllevænget & Storgaarden. Her blev der sat fokus på, hvordan en husorden bør se ud, og hvordan den kan blive lettere at administrere og håndhæve.

Kurset er et led i at få opdateret de tre regelsæt, der gælder i en almen boligafdeling

  • Husorden
  • Råderetskatalog
  • Vedligeholdsreglement

Sidste år havde boligorganisationen fokus på at opdatere og ensrette råderetskataloget, i år er det husordenen og næste år tager de fat på vedligeholdsreglementet. På denne måde når de hele vejen rundt.

Nogle husordener har vist sig at have været den samme de sidste 20 år. Med årene kommer der mange forskellige regler og forbud ind, som er bestemt af beboere, der efterhånden ikke længere bor i afdelingen. Ved at rydde op og ensrette, gør det husordenen mere relevant for de nuværende beboere og bliver dertil også lettere for beboerne at gennemskue, hvad man må og ikke må.

På kurset fik Bestyrelserne i Møllevænget & Storgaarden deres husorden udleveret, hvor der var tilføjet forvaltningens forslag samt plads til egne ønsker. Det er planen, at de opdaterede husordener skal med på de næstkommende afdelingsmøder, hvor beboerne skal stemme for eller imod den tilrettede husorden.

Der var stort fremmøde til kurset d. 8. november og der var gode snakke om, hvad der gør en husorden god, og hvordan den kan hjælpe beboerne med at overholde de fælles regler, de sammen har været med til at beslutte for den enkelte afdeling.

Forrige nyhed
Næste nyhed