Drømmer du om at blive brandmand? – Er du mellem 13 og 17 år kan du blive brandkadet i Randers

Drømmer du om at blive brandmand? – Er du mellem 13 og 17 år kan du blive brandkadet i Randers

09.05.2022

Er du mellem 13 og 17 år har du mulighed for at blive en del af brandkadetkorpset i Randers, der hjælper beredskabet med at klare vigtige opgaver, der gør en stor forskel for borgerne i Randers.

For at blive brandkadet skal man på en 3 måneders grunduddannelse, med undervisning en gang om ugen, der foregår på Falcks brand- og redningsskole i Randers.

På uddannelsen vil du blandt andet prøve kræfter med:

  • Brandslukning med vand, brandtæppe og pulverslukker
  • Rede personer ud af bygninger
  • Røgdykning
  • Førstehjælp

 

Under uddannelsen er du med til rigtige brandøvelser, hvor du selv får lov til at stå med brandslukkeren og være med til at bære en ”tilskadekommen” ud af en bygning – du vil derfor få en masse spændende oplevelser og erfaringer, som du vil kunne bruge fremover.

Gratis førstehjælpskursus

Som en del af uddannelsen vil du få bevis på at have gennemført et førstehjælpskursus, som du kan bruge, hvis du senere vil tage knallertkørekort.

Bliv en del af holdet og få nye venner

Samarbejde og gode kollegaer er en vigtig del af det at være brandmand. Under uddannelsen som brandkadet laver I derfor forskellige samarbejdsøvelser, hvor I bliver rystet sammen som et hold og får skabt et godt venskab til hinanden.

Hvornår starter grunduddannelsen?

Uddannelsen starter i august 2022 og løber over 3 måneder med en undervisningsgang om ugen. Du vil derfor sagtens kunne tage uddannelsen ved siden af skolen og andre fritidsaktiviteter.

Uddannelsen er gratis og er for alle unge mellem 13 og 17 år, som bor i Randers Kommune.

Find ud af, om brandkadet er noget for dig

Hvis du synes, det lyder spændende, men ikke helt ved, om det er noget for dig? Så kan du komme med Bysekretariatet til introdage på Langvangen 1, hvor du kan komme og se, hvad man laver på grunduddannelsen som brandkadet.

Tag med til næste introdag onsdag d. 18. maj.

Kontakt Mette Carstensen fra Bysekretariatet:
Telefon: 42148608
Mail: mec@msbolig.dk

Bysekretariatet er en del af RandersBolig, der blandt andet arbejder med den boligsociale helhedsplan i det nordlige Randers.

Forrige nyhed
Næste nyhed