Fællesskab og Aktiviteter blomstrer på Thorsbakke i Randers

Fællesskab og Aktiviteter blomstrer på Thorsbakke i Randers

22.02.2024

På Thorsbakke i Randers er der et helt særligt fællesskab blandt beboerne, der gør boligområdet for seniorer i Boligforeningen af 2014 til noget meget specielt. Flere gange om året arrangerer beboerne en masse aktiviteter, der styrker båndene og skaber en følelse af samhørighed. Afdelingen består af 50 lyse og flotte seniorboliger, der er meget eftertragtede blandt de boligsøgende på 55+, hvilket man godt kan forstå, når man besøger området og dets beboere. 

 

  • Thorsbakke var indflytningsklar i oktober 2012, hvor en stor del af de beboere, der dengang flyttede ind, stadig bor i ejendommen. Der har altid været en god kontakt mellem beboerne og allerede i 2013 var vi klar til at holde de første fællesarrangementer. Når der flytter nye beboere ind, står vi som bestyrelse og festudvalg klar til at modtage dem, så de kommer godt ind i fællesskabet og føler sig hjertelig velkommen i afdelingen. Ingen skal føle sig udenfor, fortæller Tommy Hansen, der er formand i afdelingen.

Fælleslokalet danner rammen for mange sociale arrangementer i afdelingen

På Thorsbakke har de et rummeligt fælleslokale, hvor der er plads til, at alle beboere kan mødes om noget socialt – og det må man sige, de ofte gør! Hver eneste måned mødes beboerne til forskellige arrangementer. Den sidste torsdag i hver måned er eksempelvis dedikeret til kaffedage, hvor kaffe, boller og kage bringer beboerne sammen i hyggelige stunder.

Sommeren byder på en lækker sommerfrokost ledsaget af god mad og et amerikansk lotteri. I november og december måned fejres julen med både en julefrokost og en dag med kaffe, gløgg og æbleskiver. En årlig bustur til Tyskland i november tillader beboerne at handle julegaver og nyde festlig atmosfære med kaffe, rundstykker og små glas med indhold.

Det er bemærkelsesværdigt, at mellem 35 og 50 beboere altid deltager i disse arrangementer, hvilket understreger det stærke sammenhold og engagementet i lokalsamfundet på Thorsbakke.

  • Der er flere af beboerne, der ofte siger ’nej tak’ til en invitation til noget, hvis det ligger på den sidste torsdag i måneden, for ”der skal man til fælleskaffe med naboerne", og det vil man helst ikke undvære, oplyser Tommy Hansen.

Udover fælleslokalerne har Thorsbakke også en dejlig pavillon i haven. Den bruges til grilldage og er et perfekt sted at invitere gæster med. Beboerne har også adgang til et hobbyrum, hvor motionscykler, romaskiner og et lille bibliotek giver dem mulighed for at udforske forskellige aktiviteter og interesser – alene eller sammen med andre beboere. I hobbyrummet er der også et poolbord, hvor flere hold spiller hver uge. Beboerne overvejer derfor at afholde en turnering for de mange pool hold. 

Fælleslokalet er derudover også udstyret med et stort tv, der skaber en spændingsfuld atmosfære omkring fælles sportsbegivenheder som fodboldkampe eller Formel 1-løb.

 

Thorsbakke er ikke blot et sted, hvor man bor

Thorsbakke er for beboerne et hjem, hvor de virkelig kommer hinanden ved, og er noget alle beboere sætter pris på. Fællesskabet af seniorer er veldrevet og velholdt, takket være en dedikeret gruppe af beboere, der løfter fællesskabet til noget endnu stærkere.

I november 2023 afholdt beboerne et møde med deres inspektør og forvaltningskonsulent, hvor de fik indblik i afdelingens struktur og kontoplan. Mødet, der naturligvis blev krydret med kaffe og kage, blev en succes med stor deltagelse og ros til inspektøren for hans informative præsentation. På denne måde er beboerne godt informerede om, hvordan de strukturelt og økonomisk hænger sammen i afdelingen. Det giver beboerne en endnu bedre mulighed for at få indflydelse og medbestemmelse, når der én gang årligt er afdelingsmøde.

  • Thorsbakke er stedet hvor vi alle kommer hinanden ved, vi informerer alle om de samme ting ved opslag i opgangene, eller ved informationsmøder. Derfor er der også altid mange, som deltager i vores afdelingsmøder - fordi de er velinformerede og engagerer sig i afdelingen. Alle kærer sig om vores fælles afdeling. Derfor er der også mange, som glædeligt deltager i den årlige arbejdsdag, hvor vi gør rent i garagen, støvsuger ved alle lokaliteterne, fjerner spindelvæv ved lamper m.m. og afslutter med en kold og en skål - se dét er sammenhold, afslutter Tommy Hansen.

Thorsbakke i Randers er et levende bevis på, hvordan et stærkt fællesskab og engagerede beboere kan gøre et boligområde til mere end bare et sted at bo - det bliver et hjem, der byder på glæde, samhørighed og aktiviteter for alle.

Forrige nyhed
Næste nyhed