Fællesskab og sammenhold stortrives på Spindervej 8

Fællesskab og sammenhold stortrives på Spindervej 8

05.10.2023

I boligafdelingen på Spindervej 8 i Randers har fællesskab og sammenhold blomstret i løbet af de sidste ti år. Beboerne, der næsten alle flyttede ind samtidigt, har med tiden skabt et varmt og indbydende miljø, hvor fællesskabet er i centrum. RandersBolig har talt med beboerne Knud Rothmann og Anita Sørensen om, hvordan et fællesrum og et aktivitetsudvalg har haft afgørende betydning for deres helt særlige fællesskab.

 

Fællesrummet - Hjertet af Sammenholdet

Nede i kælderen på Spindervej 8 findes et særligt rum, der har været vidne til utallige grin, venskaber og hyggelige øjeblikke gennem årene - fællesrummet. Her samles beboerne hver mandag for at deltage i en række aktiviteter, der spænder fra kortspil til dart, og når vejret tillader det, en omgang petanque.

  • Da vi flyttede ind for ti år siden, var vi alle enige om, at det var lige det, vi skulle have. Det er et dejligt rum. Der mangler bare et lille køkken og et lille toilet. For man kunne jo godt holde en lille fødselsdag hernede eller hvis man har familie og er ret mange, så kan man være her i stedet for i lejligheden, fortæller Anita Sørensen, der både er bestyrelsesformand i afdelingen og frivillig i afdelingens aktivitetsudvalg.

I afdelingens fællesrum vil man ofte kunne høre latteren fra en spændende kortspilrunde eller fra nogen, der forsøger at forbedre deres dartfærdigheder. Når det sidste kort er spillet og den sidste pil er skudt af, slutter de altid dagen af med at nyde et glas vin sammen.

  • Dengang vi alle flyttede ind, var vi sådan set interesseret i hinanden alle sammen. Men da idéen om at få et fællesrum kom op, så fik vi noget at være sammen om. Vi fik en fælles sag og et fælles projekt, hvor vi løste de udfordringer, der kom og var fælles om at sætte det i stand. Så i dag føler vi alle et ejerskab over vores fællesrum, fortæller Knud Rothmann, der sidder i boligorganisationens bestyrelse.

Man må derfor sige, at dette rum er mere end blot fire vægge; det er hjertet af sammenholdet – det er et sted, hvor beboerne i dag kan mødes, dele historier og dyrke fællesskabet.

 

Aktivitetsudvalget - Skaber oplevelser og minder

Men fællesskabet ses ikke kun i fællesrummet hver mandag. Afdelingens aktivitetsudvalg spiller også en afgørende rolle. De arrangerer ture og oplevelser i løbet af året, der spænder fra kulturelle udflugter til naturoplevelser. Der er altid noget at se frem til i boligafdelingen.

Det mest bemærkelsesværdige ved aktivitetsudvalget er den store opbakning, de nyder fra beboerne. De fleste beboere deltager begejstret i disse arrangementer, og det skaber en følelse af samhørighed og fælles oplevelser. Uanset om det er en tur til Grenå, en sommergrillfest på tagterrassen eller julehygge med gløgg og æbleskiver, er beboerne altid klar til at deltage og bidrage til fællesskabet.

  • Aktivitetsudvalget er meget aktive og de sørger for, at der er nogle ting hele tiden hen over hele året - og det er jo det, der skaber sammenholdet. Og fordelen er også at vi på den måde kommer til at kende hinanden rigtig godt og kan passe lidt på hinanden, fortæller Knud.

Denne frivillige ånd er en af hjørnestenene i boligafdelingens sammenhold. Det er det, der gør det muligt for dem at skabe et så varmt og indbydende sted, hvor alle føler sig velkomne.

  • Det afgørende er, at der er en bestyrelse, der gerne vil det her, og et rum til det og et aktivt aktivitetsudvalg – så er man godt på vej til at kunne danne gode rammer for et stærkere fællesskab og sammenhold i en afdeling, fortæller Knud, hvortil Anita nikker og er helt enig i, at dette er de tre hovedelementer, der i hvert fald holder gang i deres fællesskab.

Boligafdelingen på Spindervej 8 er et godt eksempel på, hvordan et fællesskab kan trives, når der er et fælles formål og en vilje til at styrke båndene mellem beboerne. 

Men de er langt fra den eneste afdeling, hvor fællesskabet blomstrer. Der findes mange gode historier om frivillige beboere, der gør en stor indsats for, at man skal have noget at samles om og dyrke fællesskabet.

Frivilligheden og fællesskabet er noget af det helt særlige ved at bo alment – og noget tyder på, at begge dele stortrives ude i de enkelte afdelinger.

Læs mere om afdeling 57, Møllevænget & Storgaarden

Forrige nyhed
Næste nyhed