Ni afdelinger har stemt for at blive sammenlagt til én afdeling i Vorup

Ni afdelinger har stemt for at blive sammenlagt til én afdeling i Vorup

01.12.2021

Afdeling 27-35 i Boligforeningen Kronjylland har nu alle godkendt sammenlægningen af alle ni afdelinger. Beboerne skal derfor stemme om den spændende helhedsplan i området den 13. december 2021.

Sammenlægningen får følgende betydning for beboerne:

  • Beboerne skal kun vælge én afdelingsbestyrelse for den samlede afdeling.
  • Som en samlet afdeling vil beboerne stå stærkere, fordi de bliver en del af en større afdeling – eksempelvis i argumenter overfor kommunen, Landsbyggefonden og andre samarbejdspartnere.
  • Afdelingen vil blive mere økonomisk robust. Hver for sig er de ni afdelinger mere økonomisk sårbare, mens de samlet vil få en større økonomisk styrke og flere muligheder.
  • Administrativt vil der være stordriftsfordele ved at slå driften sammen.
  • Det kan blive lettere at finde frivillige beboere, der ønsker at oprette forskellige sociale udvalg i den samlede afdeling – eksempelvis et festudvalg, en kageklub, en motionsklub osv.

Sammenlægningen kan derfor være med til at styrke beboerdemokratiet, økonomien og det sociale fællesskab i området.

Det er meget usædvanligt, at så mange afdelinger bliver enige om at lade sig sammenlægge til én samlet afdeling. Dette tyder dog på, at beboerne ønsker at gennemføre det omfattende renoveringsarbejde, så deres boliger og område kan bringes op til nutidige standarder.

Den 13. december 2021 skal beboerne i den samlede afdeling stemme om helhedsplanen.

Forrige nyhed
Næste nyhed