Nyt fodboldinitiativ i det nordlige Randers

Nyt fodboldinitiativ i det nordlige Randers

26.03.2024

Fra 25. marts kan børn og unge spille fodbold hos Randers Nord IF. En ny type fodboldklub med fællesskab, ugentlig træning og boldleg i Nørrevangsparken.

Uddrag fra artikel, NordbyenKalder.dk

Randers Kommune arbejder strategisk og målrettet på at få flere borgere med i gode idræts- og fritidsfællesskaber. Igennem dette arbejde er det blevet konstateret, at der mangler et fast idrætstilbud til børn og unge i Randers Nordby. Gennem samarbejdet med DIF Get2Sport har der i de senere år været flere fodboldinitiativer i området med bl.a. fodboldfestival og fodboldskoler. Projekter som er blevet taget godt imod blandt både børn, unge og voksne i området. Og til en række ugentlig fodboldtræninger i efteråret 2023 deltog 20 - 40 børn pr. gang. Nu bruger kommunen erfaringerne og danner sammen med Get2Sport og Bysekretariatet fodboldinitiativet Randers Nord IF.

"Mange børn og unge kommer ikke af sted til idræt i deres fritid, hvor det i traditionel forstand foregår på et idrætsanlæg et stykke væk fra bopælen i nogle meget faste rammer. Med Randers Nord IF løsner vi de faste rammer en smule op og laver et permanent tilbud lige uden for døren i et af Nordbyens helt store boligområder, " siger projektleder Jesper Jakobsen fra Randers Kommune.

Det nye fodboldinitiativ vil i første omgang have fokus på aldersgruppen 6-12 år. Men hvis behovet og mulighederne er der, kan det blive udvidet til ungdomshold, og muligvis også til flere idrætsgrene...

Læs mere på Nordbyenkalder.dk

Forrige nyhed
Næste nyhed