Almene boligorganisationer er kendt for deres stærke fællesskab og vilje til at hjælpe hinanden.
Et lysende eksempel på dette er Rikke, en beboer, der midt i sin egen genhusningsproces har besluttet sig for at dele sine erfaringer og give en hjælpende hånd til andre i lignende situationer – også selvom det ikke er i den boligorganisation, hun selv bor i.
"Der kan være et behov blandt særligt de ældre beboere og som ikke har computer, for at tale med nogen, ansigt til ansigt, og kunne stille de spørgsmål, de måtte have. Det kan være med til at rydde lidt op i alle de bekymringer, der måske kunne være i forbindelse med en genhusning," forklarer Rikke.
Rikke er selv blevet genhuset i forbindelse med den omfattende helhedsplan i Randers Arbejderes Byggeforening af 1874. På trods af selv at stå lige midt i det selv, har hun valgt at sige ja til at hjælpe med at dele hendes erfaringer med beboerne i Vorup (Boligforeningen Kronjylland), der står overfor en lignende renovering og genhusning.
Rikkes engagement betyder, at hun stiller sig til rådighed i eftermiddagstimerne dagen efter et afholdt genhusningsmøde i Vorup, så beboerne kan komme og få en snak om det, der end måtte fylde. Så vil hun forsøge at svare så godt, hun kan.
Det praktiske fylder mest
De spørgsmål der fylder mest, drejer sig om det praktiske ved nedpakning og flytningen over i en anden bolig. Mange vil vide, hvordan hun klarede de praktiske udfordringer: Hvad gjorde du i forskellige situationer? Hvor lang tid tog flytningen? Hvilken form for hjælp kunne du få til at nedtage og flytte dine ejendele?
Rikke er et klart bevis på den værdi, det har, når beboere hjælper hinanden – også selvom de ikke bor i samme boligorganisation. Almene beboere deler ofte de samme erfaringer og udfordringer, og ved at udveksle disse, kan de gøre en stor forskel for andre.
Der findes mange gode eksempler på, hvordan beboerne er med til at styrke fællesskabet rundt i alle boligorganisationer – dette er blot ét af dem.