Eftertragtede almene boliger på vej til Randers

Eftertragtede almene boliger på vej til Randers

20.10.2021

Randers Boligforening af 1940 skal bygge sammenlagt 41 nye rækkehuse i Assentoft og Over Hornbæk.

Jan Guldmann, der er formand for Randers Boligforening af 1940, ser frem til de to nye byggeprojekter, der imødekommer den store efterspørgsel på type lejeboliger. Der er tale om to meget attraktive områder, hvor boligorganisationen nu har fået godkendt at opføre gode og miljørigtige boliger. Randers Boligforening af 1940 har dermed en klar forventning om, at de færdige boliger vil blive meget eftertragtede, når de står klar til udlejning.

Det var da også et enigt repræsentantskab, der i sidste uge godkendte de to nye projekter, hvilket betyder, at næste fase kan gå i gang. I samarbejde med RandersBolig, skal boligorganisationen nu til at finde de rette rådgivere og entreprenører, der skal opføre de nye almene boliger, hvor der er fokus på både social-, miljømæssig- og økonomisk bæredygtighed.

- Vi har i dag allerede over 2.300 gode boliger, og senest har vi opført 79 boliger i Kærsminde og Nyvang, som kort tid efter færdiggørelsen her i sidste måned var fuldt udlejet. Det er derfor rigtigt set af byrådet, at vi kan fortsætte udviklingen af almene boliger i områder, som indtil videre har været forbeholdt private parcelhuse. Det skaber nemlig et bæredygtigt Randers, konstaterer en glad Jan Guldmann.

Over Hornbæk -  Vejledende illustration

Over Hornbæk - Vejledende illustration

Assentoft - Vejledende illustration

Assentoft - Vejledende illustration

27 rækkehuse i Assentoft

I et naturskønt område på Skovvangsvej i Assentoft skal Randers Boligforening af 1940 opføre 27 tæt/lav-boliger i ét plan, der vil variere mellem 3-4 rum på ca. 85-103m2. Boligerne vil blive bygget som mindre boligklynger omkring et grønt uderum, der åbner sig mod en lukket boligvej med indlagt regnvandsbånd og hyggekroge. Tanken er, at området skal invitere til et naboskab, hvor man kan sludre over hækken og mødes på de fælles udearealer, så man føler et tilhørsforhold til hinanden.

Bebyggelsen skal fremstå som et grønt og bæredygtigt område, hvilket er tænkt ind lige fra valg af materialer til håndtering af regnvand og fokus på biodiversitet.

14 rækkehuse i Over Hornbæk

Med en placering i et område tæt på daginstitutioner, indkøb og grønne arealer, vil boligerne, med en variation af 4-5 rum på ca. 114m2, være med til at sikre en blandet beboersammenhæng, da de vil henvende sig til forskellige målgrupper – unge, familier med børn og seniorer. Derudover vil rækkehusene blive indrettet, så de let kan tilpasses til borgere med behov for mere tilgængelighed.

Projektet har særligt et stort fokus på social og miljømæssig bæredygtighed. Der bliver skabt et socialt liv mellem husene og et levende fællesskab for området, blandt andet ved at foreslå etablering af legeplads, væksthus, nyttehave, genplantning af gamle frugttræer m.m.

Tidsplanen for de nye rækkehuse

De to byggeprojekter blev godkendt af byrådet i september 2021, hvor der blev prioriteret midler til nye almene byggeprojekter. I sidste uge godkendte boligorganisationens repræsentantskab endeligt de to projekter. Jan Guldmann oplyser, at de nye boliger vil kunne være klar til indflytning i løbet af 2023/24. På RandersBoligs hjemmeside, vil der løbende komme flere nyheder om de spændende byggeprojekter.

 

Forrige nyhed
Næste nyhed