Gavlmaleri i Nordbyen på vej

Gavlmaleri i Nordbyen på vej

21.05.2024

Den italienske streetart-kunstner, Vesod, har nu sat de første penselstrøg på Nørrevangsskolens store ydermur. Værket er en hyldest til fællesskabet i Nordbyen og bliver indviet 1. juni 2024.

Den italienske streetart-kunstner, Vesod, har nu sat de første penselstrøg på Nørrevangsskolens store ydermur.  Foto: Nordbyen Kalder

Den italienske streetart-kunstner, Vesod, har nu sat de første penselstrøg på Nørrevangsskolens store ydermur. Foto: Nordbyen Kalder


Lokale i Nordbyen har siden efteråret haft muligheden for at sætte deres præg på det næsten 400 kvm store gavlmaleri, der snart pryder i Nørrevangsparken. Det er nemlig deres historier og drømme for området, der har dannet inspirationen for kunstneren, Vesod.

Italienske Vesod er udvalgt af streetart-bureauet KOLOSSAL. Valget af Vesod blev blandt andet taget, fordi han er internationalt anerkendt og kan give projektet en vis tyngde. Og så fordi han er rigtig god til at arbejde med inspiration.

”Der ligger jo et stort arbejde forud for det her projekt, med en masse interviews og byvandringer og musik, og det betyder, at alt dét skal fortolkes i et kunstværk, og at kunne det, er en kunst i sig selv. Det er Vesod blandt andet rigtig god til, og derfor har vi også valgt ham,” siger Mads Fredberg, der er stifter og medejer af KOLOSSAL.

Udover at have brugt de lokale som inspiration til værket, inviterer Vesod også indenfor til et slags ”åbent hus” den 29. maj kl. 16.30-18, hvor alle er velkomne til at komme forbi og hilse på ham og spørge ind til værket og processen.

Motivet afsløres løbende, som værket tager form, og der afholdes fernisering på gavlmaleriet lørdag den 1. juni kl. 12 i Nørrevangsparken, hvor alle er velkomne til at kigge forbi.

Kunst der skaber fællesskaber
Projektet er iværksat af Bysekretariatet, Randers Bibliotek, Jennumparkens Fritidshjem og Nørrevangsskolen. Det ledes af kunstbureauet KOLOSSAL og konsulentfirmaet Urban Goods. Gavlmaleriet bliver sidste nye skud på stammen i et tre-årigt kunst- og kulturprojekt, Al Verdens Kunst, der er støttet af Slots- og kulturstyrelsen med knap 1,2 mio. kr. 

Kunstværket bliver det andet af to store landart installationer i projektet, hvoraf det første er kunstinstallationen ”Au Natura Bibliotek”, der blev indviet på Nordre Fælled i juni 2023.

Forrige nyhed
Næste nyhed