Randers FC, Randers Kommune og Bysekretariatet blev nomineret til Dansk Erhverv-pris 2021

Randers FC, Randers Kommune og Bysekretariatet blev nomineret til Dansk Erhverv-pris 2021

03.09.2021

Dansk Erhverv, der er interesseorganisation og arbejdsgiverforening for 18.000 medlemsvirksomheder og 100 brancheforeninger, afholdte 1. september årsdag i Øksnehallen i København. Ud over taler ved bl.a. statsminister Mette Frederiksen blev Dansk Erhverv-prisen 2021 uddelt. Prisen blev overrakt af HKH Kronprins Frederik og blev fundet blandt fem nominerede offentlige/private samarbejder, der har leveret ekstraordinære, konkrete resultater og bidraget til at løfte en samfundsudfordring.

Blandt de fem nominerede til prisen fandt Dansk Erhverv frem til det Randers FC-ledede projekt Talents of Tomorrow, hvor ikke-uddannelsesparate unge randrusianere mellem 15 og 17 år med stor risiko for social marginalisering tilbydes et udviklingsforløb, som sikrer dem et fritidsjob, der kan være med til at bryde et socialt familiemønster.

Illustration.

Illustration.

- Det er i sig selv en fantastisk anerkendelse overhovedet at blive nomineret til så fornem en pris. I Randers FC er vi derfor også stolte af, at vi i samarbejde med Randers Kommune og Bysekretariatet og med Den A.P. Møllerske Støttefond som økonomisk garant har kunnet initiere og drifte så stort et projekt. Resultaterne taler for sig selv. Af de 97 unge, der indtil nu har gennemført forløbet, har ikke færre end 85% af dem fået et fritidsjob. Vi har dermed demonstreret konkrete resultater til gavn for de berørte deltagere og til gavn for samfundsøkonomien, lyder det fra Randers FC’s administrerende direktør, Henrik Jørgensen.

Den offentlige partner i Talents of Tomorrow, Randers Kommune, blev på årsdagen for Dansk Erhverv repræsenteret af formand for Beskæftigelsesudvalget, Ellen Petersen og direktør for Social og Arbejdsmarked, Helene Bækmark.

- Vi er meget glade for nomineringen og for at deltage i Talents of Tomorrow. Det er et projekt, som bidrager til at finde talentet hos hvert enkelt ungt menneske, som har haft brug for støtte til at finde en god vej videre, siger Ellen Petersen.

Konkret deltog både Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UUR) og Randers Ungdomsskole i projektsamarbejdet om Talents of Tomorrow.

Bysekretariatet, der varetager den boligsociale indsats i nogle af de boligorganisationer, der administreres af RandersBolig, har haft den vigtige opsøgende funktion for de deltagere, der er bosiddende i de boligområder, der er omfattet af den boligsociale indsats. Desuden har Bysekretariatet spillet en understøttende rolle i projektets konkrete aktiviteter.

- Randers FC har kunnet trække på deres brand og erhvervsnetværk for at hjælpe unge i job. Det helt særlige samarbejde på tværs af private og offentlige aktører har skabt et helt unikt forløb for de unge, hvor vi hver især har kunne bringe vores ressourcer, erfaringer og netværk i spil, siger Louise Hou Kragh, sekretariatsleder i Bysekretariatet.

Dansk Erhverv-prisen 2021 gik til Falck, Carelink A/S og Danske Regioner for deres indsats og samarbejde om lyntest, der har været en vigtig del af den danske strategi under coronakrisen. Men selvom prisen ikke gik til samarbejdet om Randers FC- projektet, er det en stor anerkendelse af deres arbejde med projektet Talents of Tomorrow. 

I RandersBolig ønsker vi samarbejdet et stort tillykke med nomineringen og for den positive forskel, det har gjort for de de unge mennesker - både i vores boligorganisationers boligområder og i hele Randers Kommune.

Den A.P. Møllerske Støttefond har over en tre-årig periode (fra 2019-2021) støttet projektet økonomisk. 

 

Forrige nyhed
Næste nyhed