Danmarks indsamlingen 2023 gør bekendtskaber til fællesskaber

Danmarks indsamlingen 2023 gør bekendtskaber til fællesskaber

19.01.2023

RandersBolig og Randers gymnastiske Forening (RgF) er ikke ukendte foreninger i Randers by, men med Danmarks Indsamlingen blev bekendtskab til fællesskab, og nu samarbejder vi med RgF om at samle penge ind til verdens sårbare børn. RgF og RandersBolig er to foreningerne har mere til fælles end blot det fælles formål med Danmarks Indsamlingen, og derfor giver det mening at netop RgF og RandersBolig samler fællesskaber på tværs, i den gode sags tjeneste.

Randers er vært for det store Danmarks Indsamlings tv-show, der vises på DR1 og sendes live fra Værket, lørdag den 4. februar kl. 19.00. Over alt i Randers Kommune er der aktiviteter og indsamlinger til støtte for verdens sårbare børn.

Værdibaseret samarbejde

RgF og RandersBolig har lagt sig i selen for sammen at indsamle et beløb, der er med til at sikre, at verdens sårbare børn ikke bliver glemt, selvom katastroferne i verden er mange og økonomien er presset. Sammen vil vi skabe håb og muligheder for, at børnene får en fremtid. Foreningernes bidrag til indsamlingen baseres på ligheder i deres værdisæt, med udgangspunkt i foreningsskabte fællesskaber, som det bærende element.

”Fællesskaber fremmer trivsel, skaber lokalforankrede netværk, både mellem mennesker, afdelinger og organisationer, og forebygger ensomhed. For mig er det en selvfølge at vi i RandersBolig støtter op om at hjælpe verdens sårbare børn, og et samarbejde med RgF om netop dette, giver rigtig god mening for os – en organisation hvis fundamentale værdisæt og daglige arbejde udspringer af at opbygge og understøtte fællesskaber, med det formål at styrke det enkelte menneske”, siger Kenneth Taylor, Direktør i RandersBolig.

Lille land, stort hjerte eller lille by, stort fællesskab - og de fællesskaber vil RandersBolig og RgF aktivere, i den gode sags tjeneste, hvorfor ideen til dette arrangement er opstået, til gavn for verdens sårbare børn.

Aktiviteter og lokationer
Aktiviteterne som arrangementerne indbyder til, er med udgangspunkt i leg og bevægelse. To lokationer vil huse aktiviteterne, som løber af stablen den 28. januar i tidsrummet fra kl. 12.00 -14.00.

  • Beboerhuset i Vangdalen: Ved Byskellet 31C, 8920 Randers NV - RgF opstiller redskaber og igangsætte aktiviteter som tager udgangspunkt i leg, for børn i alderen 2 – 10 år.

  • RgF Hallen: Østre Boulevard 29, 8930 Randers NØ - Her åbner de dørene for en ekstra omgang ”fræs”. 

Foreninger for fællesskaber
Det er vores målsætning at samle så mange penge ind til verdens udsatte børn, som muligt. Det er dog samtidig en del af vores målsætning at understøtte allerede etablerede fællesskaber, samt skabe nye fællesskaber, på tværs af foreninger, familier og afdelinger”, siger Torben ”Totte”, forretningsfører for RgF.
 
Randers Arkitekten har valgt at støtte op om arrangementet som vil fremme fællesskab, foreningsliv og trivsel, ved at indbyde familier og beboere til et arrangement som skaber fællesskab - både hos den enkelte, men også familierne imellem. Et fællesskab som på dagen spreder glæde og giver røde kinder hos de deltagende, men som i verden spreder håb hos de sårbare børn. 

”Fællesskaber er bærende i vores samfund og alle har brug for at være en del af et fællesskab. At fremme nye bekendtskaber, skaber grobund for fællesskaber, minimerer ensomhed og højner den generelle trivsel. Derfor vil vi hos Randers Arkitekten gerne støtte op om RandersBolig og RgF´s indsamling til fordel for verdens sårbare børn - netop fordi det skaber værdi i nuet for dem som deltager og i fremtiden for dem som vi samler ind til”, siger Mette Andersen fra Randers Arkitekten.

Det er således ikke kun verdens sårbare børn der støttes gennem dette arrangement, men i høj grad også de børn, familier og beboere, som er målgruppen for dette arrangement.

Forrige nyhed
Næste nyhed