Sommerfest og fællesskab i afd. 54

Sommerfest og fællesskab i afd. 54

05.09.2022

I afd. 54, i Boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden har de, nydt godt af en længe ventet sommer, uden corona restriktioner. Bestyrelsen i afdelingen greb chancen for at dyrke fællesskabet og inviterede til kom-sammen. En rigtig sommerfest blev stablet på benene, og sikke en opbakning det initiativ fik – hele 40 beboere var samlet til festen som bød på nye bekendtskaber, god mad, fællessang og underholdning. 

Bestyrelsen var ellers meget spændte på om der ville være opbakning. ”Det er nogle år siden der sidst blev holdt en sommerfest, og vi har jo gjort det lidt anderledes i år, end de plejer at gøre. Vi er 3 nye i bestyrelsen, så vi besluttede at der måtte lidt fornyelse til - nye folk, nye skikke. Det er altid spændende om det, at man ændrer på noget, ødelægger noget”, udtaler formand for bestyrelsen Anni Krogh.

Der var dog udelukkende positive tilbagemeldinger, og folk bakkede gladelig op om tiltaget, som i år bød på mad udefra, i stedet for det efterhånden traditionelle ”medbring-grill-selv” tema.  ”Det er dejligt at se at folk gerne vil fællesskabet. Mange af dem som er med, har jeg aldrig mødt før. Det giver blod på tanden, til at få arrangeret noget mere i afdelingen. Det har i hvert fald været fantastisk at møde en masse af de andre i afdelingen, end dem man selv bor dør om dør med. Det gør noget for fællesskabet i sådan en afdeling” siger Anni. Antallet af deltagere til sommerens arrangement taler sit tydelige sprog, og alle 3 er de enige om at det er en stor fornøjelse at være i bestyrelsen, når der er så stor en opbakning omkring de ting de arrangere.

Festen blev afholdt i læ af afdelingens carporte. Her havde ejendomsfunktionærerne og en del andre beboere fra afdelingen, fra formiddagen, været behjælpelige med opsætning af borde og stole, pyntning af borde mm.
Heldigvis var vejret med de festglade beboere i afdeling 54, og ellers var forslagene til en plan b ikke få, for festes, det skulle der. 
De fik lækkert mad fra Ester Kønig; frikadeller, skinke, cremet kartoffelsalat samt broccoli salat, 3 slags brød og smør. Alle var tilfredse med aftenens menu, og ingen blev uenige om hvilken pølse der var vis, ved den store fællesgrill i år.

”Der var lige fra starten en helt fantastisk stemning, alle var glade og tilfredse. Senere kom Henning som også bor i afdelingen med 3 andre spillemænd. De underholdt med musik og sang, som bidrog til en ekstra god og festlig stemning blandt festens deltagere”, fortæller Anni imens hun viser mig billeder fra festen. Flaget blev taget ned ved solnedgang men festen fortsatte.

På bestyrelsens vegne skal der lyde en stor tak for den imponerende opbakning, og et forhåbentlig ”på gensyn” til en ny sommerfest 2023. Det vellykkede arrangement har givet bestyrelsen i afd. 54 blod på tanden og de har derfor allerede flere festligheder i støbeskeen. De er enige om at den mulighed for at dyrke fællesskabet, når man bor i samme afdeling, skal gribes, og arbejder nu videre med ideen om at arrangere en julefest. Bestyrelsen i afd. 54, vil gerne opfordre andre afdelinger til at stable fællesarrangementer på benene. "Det betyder meget for fællesskabet i afdelingen, og skaber en samhørighed på kryds og tværs af afdelingen". Hos RandersBolig kan vi kun være enige i den udtalelse, og budskabet er hermed givet videre! 

Forrige nyhed
Næste nyhed