Status på infrastrukturprojekt i Jennumparken

Status på infrastrukturprojekt i Jennumparken

21.06.2022

Det går over stok og sten.

Vi er kommet meget langt med infrastrukturprojektet i Jennumparken og slutspurten sættes ind hen over sommeren. Ved Jennumporten på hjørnet af Ringboulevarden og Gl. Jennumvej, er der nu kommet asfalt på stien og pladsen, så interesserede kan lægge gåturen forbi og teste belægningen. Også den malede trafikkørebane ved Husarvej er klar til leg. Her kan de mindre børn øve sig i færdsel på eksempelvis løbecykler og andre ”køretøjer”. Snart vil arbejdet på det centrale aktivitetsområde desuden være i fuld gang. Her vil der hen over sommeren blandt andet blive anlagt en padeltennisbane og en multibane. Men både rådgiver og projektleder beder børnene om at væbne sig med lidt tålmodighed, så længe området stadig er en bygge- og arbejdsplads, selvom det kan være svært at vente. 

Der er plantet jordbær – uden bær.

Gartnerholdet har i foråret haft travlt med at sætte jordbærplanter langs blokkene. Nogle har spurgt til, om der er risiko for, at planterne vil kunne give føde til skadedyr. Det afviser landskabsarkitekten af en ganske bestemt grund:

"Der kommer ikke bær i de jordbærplanter, der er sat. Planterne bliver heller ikke særligt høje, så skadedyr som rotter kan ikke skjule sig i dem", fortæller Jens Arendt fra ArkPlan.

Andre har spurgt til, om der kommer blomster til at tiltrække insekter. Her er svaret ja. Der kommer engblandinger på havesiden af boligblokkene, og de skal nok tiltrække sommerfugle og insekter. Jordbærplanterne er en særlig art, der hedder guldjordbær, som får fine gule blomster i stedet for bær. En del af den nye beplantning er tilkøb for Møllevænget & Storgaardens egen regning og altså ikke en del af det oprindelige projekt, der finansieres af Landsbyggefonden.

Visionen for infrastrukturprojektet

Infrastrukturprojektet skal medvirke til at skabe en positiv identitet i boligområdet ved at åbne området for omverdenen og knytte det sammen med den omkringliggende by og natur. Projektet omfatter blandt andet nye stiforbindelser, øget belysning, aktivitetsområder for alle aldersgrupper og ny varieret beplantning. Projektet er finansieret af Landsbyggefonden og blev i efteråret 2020 godkendt af beboerne på afdelingsmøder i de fem involverede afdelinger. Det samlede projekt forventes færdigt i sensommeren 2022.

Forrige nyhed
Næste nyhed