Den nuværende boligsociale helhedsplan for Randers Nordby 2021- 25 udløber ultimo juli 2025. Der er derfor udarbejdet en ny boligsocial helhedsplan for Randers for 2025-2029.
Se relevante dokumenter for uddybning:
- Strategisk samarbejdsaftale
- Kommissorium bestyrelse og styregruppe
- Beredskabsplan 2025-2029
- Delaftale: Uddannelse og livschancer
- Delaftale: Beskæftigelse
- Delaftale: Kriminalitetsforebyggelse
- Delaftale: Sammenhængskraft og medborgerskab
Den Boligsociale Helhedsplan
En boligsocial helhedsplan består af en række forebyggende og sociale aktiviteter og indsatser rettet mod beboere i et alment boligområde med en stor andel af sårbare og udsatte borgere. Boligorganisationerne i Randers og Randers kommune kan i fællesskab ansøge Landsbyggefonden om midler til en boligsocial helhedsplan. Den boligsociale helhedsplan finansieres for fire år ad gangen.
I den boligsociale helhedsplan arbejdes ud fra en femstrenget bystrategi, der sammen med andre boligsociale indsatser, skal være med til at løfte de udsatte bydele og boligområder i Randers. Strategien består at følgende fem punkter:
- Byens og boligområdernes fysiske udvikling
- Kommunikation og markedsføring
- Sociale investeringer
- Anvendelse af almenboliglovens udlejnings- og anvisningsregler
- Kriminalitetsforebyggelse
Inden for disse arbejdes med forskellige aktiviteter indenfor følgende 4 indsatsområder:
1) Uddannelse og livschancer
2) Beskæftigelse
3) Kriminalitetsforebyggelse
4) Sammenhængskraft og medborgerskab
Dette for at sikre at Randers bliver en by i balance – uden udsatte boligområder. Hvor der er sammenhængskraft mellem boligområderne og den øvrige by, og hvor livsmulighederne styrkes for børn og unge, der vokser op i boligområderne.
Hvilke boligområder er omfattet
Den boligsociale helhedsplan 2025-29 omfatter 4162 lejemål og 6815 beboere i de syv boligområder, der indgår i helhedsplanen.